Radiant-Background-V2.jpg
  • bjakkers

Beheer je voorraad vanaf je smartphone

Wist je dat meer dan 26.000 Nederlandse bedrijven geregistreerde barcodes gebruiken om hun producten online te verkopen? Een groei van ruim 20% ten opzichte van 2019.


Barcodes zijn nodig omdat ze een rol spelen in bijna elk onderdeel van het bedrijfsproces. Voor bijvoorbeeld het beheren van voorraad, het doen van bestellingen en voor het kunnen verstrekken van gedetailleerde productinformatie. Een barcode maakt een product écht uniek. Vandaar ook dat barcodes centraal geregistreerd en beheerd worden onder auspiciën van GS1.


BarTrack is al jaren actief met een oplossing voor het scannen en bestellen van artikelen op basis van barcodes. Eerst met behulp van een handscanner en sinds kort gewoon met de mobiele telefoon. Door gesprekken met klanten weten wij als geen ander dat het inrichten van voorraadlocaties, het beheren van artikelen en het bijhouden van bestellingen voor veel ondernemers nogal ingewikkeld is. Het ontbreekt ze vaak simpelweg aan overzicht in het woud van software-oplossingen en dan hebben we het nog niet over de tijd die het kost om dergelijke systemen te implementeren. Tijd is immers geld…..


Dat moest anders vonden wij. Daarom hebben wij in nauwe samenwerking met een aantal klanten BarTrack VoorraadManager ontwikkeld. Een slimme oplossing waarmee beheren van voorraad voor ieder bedrijf toegankelijk wordt. Via een eenvoudig beheersysteem kun je voorraadlocaties definiëren en daar artikelen aan toewijzen, zelf de barcodes printen die bij deze artikelen horen en deze vervolgens via de gratis BarTrack App, bestellen. Barcode scannen, controleren en klaar!


Wij zijn ervan overtuigd dat het digitaliseren van voorraadsystemen een cruciale stap is in het verkrijgen van inzicht. Welke producten liggen op voorraad? Op welke locatie? Wat is de omloopsnelheid is, zodat je tijdig kunt bestellen. Én wij zijn ervan overtuigd dat oplossingen hiervoor alleen omarmd worden als zij eenvoudig in het bedrijf geïmplementeerd kunnen worden.

Daarom is VoorraadManager een online oplossing, zonder ingewikkelde software installatie. Zodat je eenvoudig overzicht hebt over je voorraad, gewoon vanaf je eigen smartphone.